Rakúsky prezidentský kandidát žiada finančné sankcie pre nesolidárne štáty ohľadne utečencov

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 11:04 • 2 min
Rakúsky prezidentský kandidát žiada finančné sankcie pre nesolidárne štáty ohľadne utečencov

VIEDEŇ - Rakúsky sociálnodemokratický prezidentský kandidát Rudolf Hundstorfer požaduje finančné "sankcie" pre tie členské štáty EÚ, ktoré nie sú solidárne v azylovej politike.

slovakia

left justify in out

"Solidarita nemôže byť jednosmerná ulica," povedal bývalý minister sociálnych vecí podľa agentúry APA na stredajšom podujatí vo viedenskom Dome Európskej únie v reakcii na odmietanie niektorých krajín EÚ prijímať utečencov.

 

Sankcie by sa mali uplatniť v nasledujúcom rozpočtovom období od roku 2020. Aj keď je to podľa Hundstorfera "brutálny variant", prispievať k riešeniu utečeneckej krízy by mal každý.

 

"Výsledkom tejto nesolidarity je to, že ľudia v našej krajine budú ešte viac skeptickí voči Európskej únii. Aby sa tomu zabránilo, sú v budúcnosti potrebné sankcie," vyhlásil Hundstorfer.

 

Stále však dúfa, že EÚ dokáže nájsť v oblasti azylovej politiky a prerozdeľovania utečencov "spoločné, solidárne riešenie". "Ak chceme, aby nás ako Európanov brali vážne, musíme to urobiť. Lebo ak sa nenájde riešenie, budeme mať na jeseň národné hranice štátov a s Európou sa môžeme rozlúčiť. A Európa si to nemôže dovoliť," konštatoval Hundstorfer.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies