Dovolenkári pozor! Kedy vám bude stačiť negatívny antigénový test, a koho čakajú výhody?

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 10:56 • 2 min
Dovolenkári pozor! Kedy vám bude stačiť negatívny antigénový test, a koho čakajú výhody?

BRATISLAVA - Chorvátsko pred blížiacou sa letnou turistickou sezónou zverejnilo podmienky vstupu do krajiny.

slovakia

left justify in out

Ľuďom prichádzajúcim do Chorvátska z členských štátov Európskej únie alebo schengenského priestoru, ktorí sa zdržia maximálne 10 dní, bude stačiť akurát negatívny antigénový test. Napriek tomu, že situácia s koronavírusom je v Chorvátsku kritická, krajina sa snaží pripraviť na letnú sezónu, a turistom plánuje vyjsť čo najviac v ústrety. Po príchode do Chorvátska nebudú musieť turisti podstúpiť žiadne testovanie. „Či to bude fungovať, to záleží na krajinách, do ktorých sa dotyční vrátia,“ povedal chorvátsky minister vnútra Davor Božinovič.

 

Prečítajte si: Európska únia urobila kľúčový krok k zavedeniu digitálnych zelených certifikátov

Výhodu budú mať tí, ktorí už koronavírus prekonali alebo podstúpili očkovanie a dostali aspoň jednu dávku vakcíny. Takéto osoby sa nebudú musieť preukazovať žiadnym negatívnym testom a ani podstúpiť akúkoľvek karanténu. Chorvátsko však momentálne čelí prudkému nárastu prípadov ochorenia COVID-19. Počas ostatného dňa tam pribudlo viac ako 2-tisíc nakazených. Ešte koncom marca sa pritom denné prírastky pohybovali pod tisíckou. V krajine je momentálne približne 14 500 aktívnych prípadov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies