Rakúske banky musia ďalej posilňovať kapitál

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 11:43 • 2 min
Rakúske banky musia ďalej posilňovať kapitál

VIEDEŇ - Rakúske banky posilnili svoj kapitál, musia však vystupňovať úsilie, aby dokázali odolať nestabilným podmienkam na trhoch. Uviedol to v pondelok guvernér rakúskej centrálnej banky Ewald Nowotny.

slovakia

left justify in out

"Pokračovať v úsilí o posilnenie finančného sektora je naďalej dôležité pre dosiahnutie udržateľného zotavenia," povedal Nowotny.

Výsledky aktuálneho kola stresových testov naznačujú, že bankový sektor je napriek problémom individuálnych inštitúcií celkovo zdravý, uvádza sa v správe centrálnej banky. Podmienky na medzinárodných finančných trhoch sa v prvom polroku 2013 zlepšili a neistota sa vďaka reformným opatreniam citeľne zmiernila. Dôvera na trhoch však zostáva krehká a v rámci eurozóny pretrvávajú medzi jej členmi výrazné rozdiely, upozorňuje rakúska centrálna banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies