Rakúska polícia zastavila dodávku so 42 migrantmi

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 15:04 • 2 min
Rakúska polícia zastavila dodávku so 42 migrantmi

VIEDEŇ - Rakúska polícia v piatok zastavila dodávku s bulharskými značkami, v ktorej našla 42 migrantov prepravovaných v nevetranom priestore na ploche 6,5 štvorcového metra.

slovakia

left justify in out

Zadržala pritom rumunského vodiča, ktorý vypovedal, že s migrantmi išiel bez prestávky už od srsbko-maďarskej hranice, informovala dnes agentúra AP.

 

Polícia v spolkovej krajine Dolné Rakúsko uviedla, že na vozidlo idúce po úseku diaľnice A4 východne od Viedne ich upozornil iný motorista. Migranti pochádzajúci z Afganistanu a Sýrie boli napriek horúcemu počasiu zatvorení v dodávke osem hodín a niektorí z nich javili známky dehydratácie.

 

Zadržaný 37-ročný Rumun, ktorý je podozrivý z účasti na ďalších operáciách prevádzačov, podľa polície tvrdil, že migrantov plánoval vysadiť v obci Rannersdorf pri Viedni.

 

Agentúra APA s odvolaním sa policajné zdroje vo štvrtok informovala o ďalších najmenej 99 utečencoch vrátane desiatich detí, ktorých prevádzači prepravili do Rakúska a ponechali ich na rôznych miestach vo Viedni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies