Rakúšania na nás tlačia kvôli ropovodu

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 09:31 • 2 min
Rakúšania na nás tlačia kvôli ropovodu

BRATISLAVA - "Rakúsko tlačí na Slovensko, aby rozhodlo o ropovode," zdôraznil v titulku autor článku na strane 12 a 13 v denníku Pravda. Odďaľovanie príprav na budovanie ropovodu cez Bratislavu do Schwechatu vyvoláva čoraz väčší tlak Rakúska.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to prokurista spoločnosti Bratislava-Schwechat Pipeline Robert Nemcsics, podľa ktorého začína byť nervózna aj Európska únia. "Tento projekt je z hľadiska energetickej bezpečnosti zaradený medzi prioritné," vyhlásil Nemcsics.

 

V prípade stopnutia dodávok ropy z Ruska by totiž Slovensko mohlo získavať ropu z Rakúska. Ivan Krivosudský, predseda predstavenstva štátneho Transpetrolu zaoberajúceho sa tranzitom ropy cez Slovensko, dodal, že už v najbližších mesiacoch by mali byť zverejnené presné plány, kadiaľ ropovod povedie. "Do konca roka by mala byť stanovená trasa a môžu sa začať prípravné práce," vysvetľuje Krivosudský.

 

Pôvodné plány hovorili, že trasa bude stanovená do konca roka 2013. Jedným z dôvodov  meškania prác sú protesty niektorých zástupcov samosprávy i občianskych aktivistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies