Rakúšan, ktorý usmrtil maďarského policajta, zomrel vo väzení v Segedíne

NETKY.SK • 11 Október 2014, 13:17 • 2 min
Rakúšan, ktorý usmrtil maďarského policajta, zomrel vo väzení v Segedíne

BUDAPEŠŤ - Za doposiaľ nevyjasnených okolností zomrel v piatok večer v segedínskom väzení Rakúšan Thomas Robert, ktorý 11. októbra 2012 v Čongrádskej župe na juhovýchode Maďarska zrazil terénnym vozidlom policajta. Informoval o tom dnes spravodajský server Origo.hu.

slovakia

left justify in out

Viackrát trestaného 36-ročného muža odsúdil koncom septembra Segedínsky súd neprávoplatne na 15 rokov odňatia slobody za trestný čin ozbrojeného útoku na verejného činiteľa, za vraždu zasahujúceho policajta a za trestný čin ohrozenia cestnej premávky.
      

Spoluväzni v piatok oznámili, že muž o 19.39 h stratil vedomie. Ošetrovateľ väznice mu dal prvú pomoc a zavolali záchranárov, ktorí však už nedokázali Rakúšanovi pomôcť. Ten o 20.20 h zomrel.
      

Polícia nevylučuje, že išlo o samovraždu.
      

Rakúšana na štátnej ceste č. 43, vedúcej od rumunského hraničného priechodu k mestu Makó, chcela kvôli prekročeniu rýchlosti zastaviť policajná hliadka, on však ušiel.
      

Hliadka na motocykli ho v obci Apátfalva predbehla a snažila sa ho zastaviť. Agresívny vodič pridal plyn, narazil do motocykla a zrazil jedného z policajtov, Imreho Kenéza, ktorý počas prevozu do nemocnice zomrel.
      

Obvinený potom napadol nožom druhého člena hliadky, ktorý musel použiť voči nemu zbraň. Postreleného útočníka napokon pomohol zneškodniť okoloidúci.
      

Maďarská ústredná vyšetrovacia prokuratúra uviedla, že občan Rakúska sa do konfliktu so zákonom dostal už 28-krát. Okrem iného ho stíhali za násilie voči úradnej osobe aj za ozbrojenú lúpež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies