Rajičová je po prestávke späť na ľade: Skoky sa učím odznova, hovorí newyorská rodáčka

NETKY.SK • 29 November 2018, 12:30 • 2 min
Rajičová je po prestávke späť na ľade: Skoky sa učím odznova, hovorí newyorská rodáčka

BRATISLAVA - Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová sa po pauze v prvej polovici sezóny 2018/2019 pripravuje na súťažný návrat, ktorý by chcela absolvovať v decembri v Budapešti na spoločných majstrovstvá Slovenska, Maďarska, Česka a Poľska.

slovakia

left justify in out

Newyorská rodáčka sa nedávno presťahovala za prácou do Bratislavy, kde našla aj vhodné podmienky na tréningy. Po spomenutej prestávke jej krasokorčuľovanie začalo chýbať a má z neho radosť možno viac ako v ostatných rokoch.

 

"Po zimných olympijských hrách klesla moja motivácia. Splnila som všetky ciele, ktoré som si dala. Štrnáste miesto v Pjongčangu i šieste na majstrovstvách Európy v Moskve ma veľmi potešili, urobila som všetko pre to, aby som na oboch podujatiach bola úspešná. Korčule som už nechcela vidieť, potrebovala som pauzu. A vôbec som nevedela, či budem pokračovať v kariére," ozrejmila 23-ročná Rajičová v rozhovore pre denník Šport.

Štrnásta zo ZOH 2018 a šieste na ostatných dvoch ME počas pauzy našla stratenú motiváciu. "Naskytla sa mi možnosť pracovať na Slovensku a popritom aj korčuľovať. Všetko som si premyslela a povedala som si, že je to výzva a chcem ju skúsiť. Teraz to vyzerá, že budem ďalej korčuľovať. Krasokorčuľovanie ma začalo opäť baviť, možno ešte viac ako v posledných dvoch či troch rokoch. Robím ho s radosťou. Každý návrat je však veľmi ťažký, v našom športe dvojnásobne," pokračovala a podotkla, že aktuálne myslí iba na spomenutú Budapešť a nie na januárové ME v bieloruskom Minsku.

V Bratislava sa Nicole Rajičová pripravuje bez trénerov, ktorí dohliadali na jej progres v minulosti. "Už som toho v krasokorčuľovaní dosť preskákala, viem, čo mám robiť. Komunikujem s trénermi cez internet, posielam im videá. Dá sa to zvládnuť," prezradila pre Šport a dodala, že skoky sa učí odznova: "Viem, ako ich mám robiť, ale potrebujem získať opäť silu a istotu. Nanovo všetko skúšam. Dostať sa do ideálnej formy je ťažké, ešte som od nej ďaleko. Zvládam už dvojitý axel, tulup, flip, lutz i ritberger. Iba pri salchowe mám stále problémy, ale ten mi dobre nešiel ani v čase najlepšej formy. Teraz potrebujem jednotlivé prvky zladiť aj do jazdy."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies