Růžičkova aféra sa rozrastá, čelí obvineniam od ďalších rodičov

NETKY.SK • 9 Jún 2015, 16:21 • 2 min
Růžičkova aféra sa rozrastá, čelí obvineniam od ďalších rodičov

PRAHA - Aféra okolo trénera českej hokejovej reprezentácie Vladimíra Růžičku sa ďalej rozrastá.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatjedenročný skúsený kormidelník čelí vážnemu podozreniu, že chcel počas svojho pôsobenia v pražskej Slavii spolu s kamarátom Jiřím Moučkom peniaze od niekoľkých rodičov za to, aby mohli ich deti hrať hokej.

 

Celú aféru odštartoval Miroslav Palaščák zverejnením nahrávky na serveri Youtube. Růžička mal od neho prijať 500-tisíc českých korún výmenou za to, že jeho syn bude v Slavii hrať. Úspešný reprezentačný tréner čelí za to trestnému stíhaniu pre podozrenie z korupcie. Teraz prišiel s ďalšou reportážou Český rozhlas, v ktorého vysielaní sa s poslucháčmi podelilo o svoje skúsenosti s Růžičkom niekoľko rodičov.

 

"Pan Mouček mi hovoril, že Růžička by synovi zohnal miesto v Moste, keď dám 150-tisíc. Tam na neho čakali a mal to zariadené. Vedeli o ňom, takže vyfasoval výstroj, začal s nimi trénovať, odohral priateľský zápas, dal gól, darilo sa mu. Ale ja som nezohnal tie peniaze, takže v priebehu 14 dní ho vyhodili," zverejnil svoj príbeh Jiří Ptáčník. Mouček akékoľvek podozrenia odmieta a vyjadriť sa nechcel, pretože mu to zakázal advokát, rovnako ako Růžičkovi.

 

Ďalší rodičia, ktorí sa podelili o svoje skúsenosti s Růžičkom, sa rozhodli zostať v anonymite. Podľa jednej matky si reprezentačný tréner, ktorý bude od novej sezóny viesť na klubovej úrovni extraligového nováčika Piráti Chomutov, zažiadal aj o peniaze za prestup jej syna. "Bolo to telefonicky, išlo o sto tisíc, ale jednoducho som to zamietla. Bohužiaľ som nedisponovala týmito prostriedkami a nebola som taká bohatá, aby som si to mohla dovoliť," povedala podľa portálu hokej.cz s tým, že by synovi Růžička mohol údajne zariadiť prvú ligu v Brne. Podľa nej rozhodne nešlo o sponzorský dar ani pôžičku: "Bolo to do vrecka."

 

Po posledných obvineniach zvolal prezident Českého zväzu ľadového hokeja Tomáš Král na stredu mimoriadne zasadnutie výkonného výboru, na ktorom chce celú kauzu riešiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies