R. KALIŇÁK: Polícia a ministerstvo zatĺkajú okolnosti prípadu kamióna v Turecku

NETKY.SK • 31 December 2010, 10:12 • 2 min
R. KALIŇÁK: Polícia a ministerstvo zatĺkajú okolnosti prípadu kamióna v Turecku

R. KALIŇÁK: Polícia a ministerstvo zatĺkajú okolnosti prípadu kamióna v Turecku

slovakia

left justify in out

img

Vedenie polície a ministerstva vnútra sa za každú cenu snaží zatĺkať okolnosti prípadu sledovaného kamióna do Turecka. Myslí si to poslanec Národnej rady SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Podľa neho polícia pri tejto akcii zlyhala a ohrozila život a zdravie českého vodiča kamióna a tiež všetkých obyvateľov, ktorí boli na trase tohto vozidla zo Slovenska do Turecka. A to preto, že "ministerstvo vnútra bez akýkoľvek problémov naložilo nebezpečnú jedovatú látku do obyčajného kamióna". To podľa Kaliňáka doteraz nikto nevyvrátil. Kamión mal byť na prepravu nebezpečnej látky, ktorú prevážal, špeciálne upravený a tiež vodič mal mať osobitné oprávnenie, toto však podľa Kaliňáka nebolo splnené.
Kaliňák tiež upozornil na to, že v prípadoch, ak sa realizujú medzinárodné operácie aj s krajinami mimo Európskej únie, využíva sa spolupráca napríklad s Interpolom alebo americkou protidrogovou službou. To sa v tomto prípade podľa bývalého ministra vnútra nestalo. "Asi to nesedelo do mediálneho plánu ministerstva vnútra," vyhlásil Kaliňák.
Ďalej uviedol, že by ho veľmi zaujímal dokument, ktorým slovenské ministerstvo vnútra informovalo všetky zainteresované krajiny, že kamión má všetky potrebné povolenia a bezpečnostné prvky a že zodpovedá všetkým normám na prepravu nebezpečnej látky. Kaliňáka tiež zaujíma komunikácia medzi 14. a 24. decembrom, keď sa po zlyhaní GPS zariadenia kamión v Turecku údajne stratil. "Radi by sme videli komunikácie slovenskej polície, akým spôsobom sa snažila zachraňovať českého kamionistu. Jediný, kto poslal nejaké materiály, bol Eurojust," apeloval Kaliňák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies