R. Fico: Zrušenie tretieho balíka PPP je iba politickým rozhodnutím

NETKY.SK • 16 December 2010, 08:25 • 2 min
R. Fico: Zrušenie tretieho balíka PPP je iba politickým rozhodnutím

R. Fico: Zrušenie tretieho balíka PPP je iba politickým rozhodnutím

slovakia

left justify in out

Vláda pod vedením Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) dnes definitívne zastavila výstavbu diaľnice D1 zo Žiliny smerom na východ Slovenska. "Rozhodla iba z politických dôvodov," konštatoval na dnešnom brífingu predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico.
Podľa neho by po tomto rozhodnutí koaličných partnerov mal odísť zo svojho postu šéfa rezortu dopravy Ján Figeľ (KDH). "Bude to mať nedozerné dôsledky pre Slovensko, je to protislovenské katastrofálne rozhodnutie," podotkol.
Výstavba diaľnice medzi Hričovským Podhradím a Dubnou Skalou, ktorá mala byť pôvodne zrealizovaná cez projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP), sa podľa Fica oddiali minimálne o 18 mesiacov. Vyhlásenia o začatí stavby začiatkom budúceho roka považuje za vymyslené rozprávky.
Ako dodal, vláda nemá dostatok finančných zdrojov na výstavbu diaľnice. Taktiež jej chýba dokumentácia od spoločnosti, ktorá ju spracovala. "Vláda SR nevie, čo sú jej priority," zdôraznil.
Fico straníckym stanoviskom reagoval na dnešné vyjadrenia predsedu koaličnej strany SaS Richarda Sulíka. Ten deklaroval, že náklady na výstavbu časti diaľnice D1 klesnú takmer o polovicu. "To sú rozprávky pre trojročné deti," odmietol tvrdenia Fico.
V prípade, ak by sa podľa Sulíka tento tretí balík na D1 uskutočnil formou PPP projektu, stál by v priebehu 30 rokov 6,78 miliardy eur. Ak sa však pôjde cestou, ktorú navrhla strana SaS a v pondelok (13.12.) schválila Koaličná rada, ušetria sa viac ako 3 miliardy eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies