Pytliaci v zimbabwianskom národnom parku otrávili kyanidom vyše 22 slonov

NETKY.SK • 27 Október 2015, 06:39 • 2 min
Pytliaci v zimbabwianskom národnom parku otrávili kyanidom vyše 22 slonov

HARARE - Najmenej 22 slonov zahynulo na otravu kyanidom v zimbabwianskom národnom parku Hwange. Oznámil to v pondelok tamojší úrad ochrany prírody, ktorý citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Opäť ide o otravu kyanidom. Máme podozrenie, že zodpovednými za to sú pytliaci," vyhlásila hovorkyňa parku Caroline Washayová-Moyová. Počet klov, ktoré boli mŕtvym slonom ukoristené, však zatiaľ nevedela vyčísliť. Počet slonov, ktoré len v októbri v tejto juhoafrickej krajine otrávili pytliaci, sa tak vyšplhal na 62. Správcovia mŕtve zvieratá objavili v pondelok ráno, doplnila hovorkyňa.


Ostatné zimbabwianske parky od začiatku októbra informovali o troch podobných prípadoch, keď na otravu kyanidom zahynulo 40 slonov. V roku 2013 týmto spôsobom iba v samotnom parku Hwange zahynulo vyše 200 slonov. Národný park Hwange sa snaží o sprísnenie bezpečnostných opatrení; rozľahlé územie ležiace na západe krajiny chce jeho vedenie monitorovať pomocou dronov a do oblasti nasadilo aj špeciálne vycvičených psov.


Tamojšie úrady zároveň informovali, že počas víkendu sa polícii na medzinárodnom letisku v zimbabwianskej metropole Harare podarilo zhabať približne 173 kilogramov slonoviny v hodnote približne 39.000 eur, ktorá mala byť odtiaľ prepašovaná do Singapuru. Pri zásahu boli zadržaní traja Zimbabwčania a jeden Malijčan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies