Putin varoval Západ v súvislosti s protiraketovou obranou

NETKY.SK • 1 December 2010, 12:27 • 2 min
Putin varoval Západ v súvislosti s protiraketovou obranou

Putin varoval Západ v súvislosti s protiraketovou obranou - Politika Ruský premiér Vladimir Putin pre televíziu CNN povedal, že Rusko rozmiestni nové jadrové zbrane a útočné sily , ak bude vylúčené zo západného systému protiraketovej obrany. Podobné varov

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin pre televíziu CNN povedal, že Rusko rozmiestni nové jadrové zbrane a "útočné sily", ak bude vylúčené zo západného systému protiraketovej obrany.
      Podobné varovanie už vyslovil aj ruský prezident Dmitrij Medvedev. Putin v rozhovore pre program Larryho Kinga, nahrávaný v utorok, uviedol, že proti hrozbám raketových útokov voči Európe je potrebné postupovať spoločne, čo bola zmienka o dohode z nedávneho summitu Rusko-NATO o spolupráci na protiraketovej obrane.
      "Rusko bude musieť zaistiť vlastnú bezpečnosť", ak budú jeho návrhy odmietnuté a pri hraniciach krajiny sa objavia nové hrozby, povedal Putin podľa anglického prekladu jeho vyjadrení na webovej stránke CNN.
      Rusko "umiestni nové útočné sily... proti novým hrozbám, ktoré vzniknú pri našich hraniciach," vyhlásil Putin. "Budú nasadené nové raketové, jadrové technológie."
      Ruský premiér dodal, že Moskva si neželá, aby k tomu došlo, a sa Západu nevyhráža. Jeho vyjadrenia však zdôraznili trvanie Kremľa na významnej účasti na systéme protiraketovej obrany a naznačili možnosť zhoršenia vzťahov v prípade, ak nedôjde k dohode.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies