Putin označil NATO za pozostatok studenej vojny

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:42 • 2 min
Putin označil NATO za pozostatok studenej vojny

Putin označil NATO za pozostatok studenej vojny - Politika Ruský premiér Vladimir Putin dnes označil NATO za pozostatok obdobia studenej vojny , vyjadril však ochotu spolupracovať s alianciou v úsilí o stabilizáciu Afganistanu. Uviedol to v poslednom výro

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin dnes označil NATO za "pozostatok obdobia studenej vojny", vyjadril však ochotu spolupracovať s alianciou v úsilí o stabilizáciu Afganistanu. 
      Uviedol to v poslednom výročnom prejave v parlamente vo funkcii premiéra pred tým, ako sa v máji opäť vráti do Kremľa ako prezident.
      "(NATO) bolo vytvorené v časoch bipolárneho systému v medzinárodných vzťahoch. Dnešná situácia je ale iná, a tak nie je jasné, akému účelu takáto organizácia slúži," vyhlásil Putin pred poslancami Štátnej dumy.
      Súčasne však zdôraznil, že politická stabilita Afganistanu je v národnom záujme Ruska. "Nechceme, aby naše jednotky museli bojovať na afganskej hranici s Tadžikistanom"," uviedol Putin.
      V tejto súvislosti obhajoval pred poslancami plány na umiestnenie leteckého logistického centra NATO v Uljanovskej oblasti v Povolží. Podľa neho nebude predstavovať žiadnu bezpečnostnú hrozbu, keďže nepôjde o vojenskú základňu. 
      Po skončení prejavu Putin odpovedal na otázky poslancov, pričom viacerí z nich na protest proti jednej z jeho odpovedí opustili rokovaciu sálu. 
      Členovia opozičnej strany Spravodlivé Rusko podľa agentúry RIA Novosti odišli zo sály, keď sa Putin vyjadril k sporným voľbám starostu v meste Astrachaň. Vyhlásil pritom, že prípadné sťažnosti je oprávnený riešiť len príslušný súd. Podľa strany Spravodlivé Rusko volebné podvody v Astrachani spôsobili neúspech jej kandidáta. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies