Putin a Mayová mali telefonický rozhovor, dohodli si stretnutie

NETKY.SK • 10 August 2016, 06:36 • 2 min
Putin a Mayová mali telefonický rozhovor, dohodli si stretnutie

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok prvýkrát rozprával s britskou premiérkou Theresou Mayovou od jej nástupu do úradu. Oznámil to Kremeľ.

slovakia

left justify in out

V telefonickom rozhovore obaja lídri "vyjadrili nespokojnosť so súčasnými obmedzeniami v spolupráci v politickej a hospodárskej oblasti", informoval Kremeľ.

 

Rusko-britské vzťahy sú napäté od smrti bývalého ruského špióna Alexandra Litvinenka na otravu v roku 2006, ale aj v dôsledku ukrajinskej krízy a ďalších problémov.

 

Kremeľ uviedol, že Putin a Mayová sa dohodli na rozvíjaní dialógu medzi bezpečnostnými službami v tých otázkach, ktoré súvisia s bezpečnosťou letectva, a naplánovali si takisto osobné stretnutie v "blízkej budúcnosti".

 

Podľa vyjadrení Kremľa Mayová potvrdila úmysel Británie zúčastniť sa na slávnostiach pri príležitosti 75. výročia príchodu prvého britského konvoja do ruského prístavného mesta Archangeľsk cez druhú svetovú vojnu. Konvoje priviezli do prístavu zásoby potravín, surovín či zbraní, ktoré boli pre vtedajší Sovietsky zväz životne dôležité.

Slávnosti sa budú konať tento mesiac, pripomenula v správe tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies