Prvý kamión s muníciou zo skladu vo Vrběticiach už smeruje k odberateľovi

NETKY.SK • 3 Február 2015, 08:16 • 2 min
Prvý kamión s muníciou zo skladu vo Vrběticiach už smeruje k odberateľovi

PRAHA/ZLÍN - Za sprievodu policajného vozidla opustil dnes areál muničných skladov vo Vlachoviciach-Vrběticiach v okolí Zlína, kde došlo vlani k explóziám dvoch z nich, požiarom a týždne pretrvávajúcim výbuchom tam uskladnenej munície, prvý kamión s vyskladnenou muníciou spoločnosti Excalibur Army.

slovakia

left justify in out

Polícia začala s vyskladňovaním skladov spoločnosti dnes ráno, píše internetový server Novinky.cz. Ako pre denník Právo uviedol hovorca spomínanej spoločnosti Andrej Čírtek, išlo o muníciu do pechotných zbraní, delostreleckú a tankovú muníciu. Obsah každého balenia munície na mieste preverujú policajti a až následne ju uvoľňujú pre prepravu k zákazníkovi, jeho identita zostáva utajená.
      

Samotnú prepravu má na starosti firma, ktorá musí dodržiavať medzinárodné pravidlá dopravy nebezpečných materiálov, ona nesie aj zodpovednosť za tento aspekt operácie, vyplynulo zo slov riaditeľa krajskej polície v Zlíne, veliteľa policajného zásahu vo Vrběticiach Jaromíra Tkadlečka.
      

Podľa jeho slov poputuje z Vrbětíc postupne do 15.000 ton materiálu, vrátane 7000-10.000 ton výbušnín. Odvoz munície do armádneho skladu v Květnej v okolí Svitav sa uskutoční v spolupráci armády a polície. Pokračovať by však mali aj odvozy poškodenej munície, určenej na likvidáciu vo vojenskom priestore Libavá, a to po ukončení prác pyrotechnikov v areáli a príprave tejto časti skladovaného tovaru na prepravu.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies