Prvé autá rakúskeho konvoja s migrantmi už prišli do Viedne

NETKY.SK • 7 September 2015, 08:35 • 2 min
Prvé autá rakúskeho konvoja s migrantmi už prišli do Viedne

BUDAPEŠŤ - Prvé autá konvoja dobrovoľníkov z Rakúska, ktoré dnes prišli po zvyšných migrantov do Maďarska, už v poriadku dorazili do Viedne.

slovakia

left justify in out

Maďarsko-rakúske hranice prekročili bez kontroly, uviedol maďarský spravodajský server Vs.hu, odvolávajúc sa na správy migrantov na sociálnych sieťach.

 

Konvoj zhruba 200 vozidiel vyrazil predpoludním z Viedne a rozdelil sa na tri časti, jedna skupina išla na budapeštiansku Východnú stanicu (Keleti pályaudvar), druhá do Györu a tretia na hraničný priechod Hegyeshalom.

 

Vozidlá konvoja nikto cestou nezastavoval a migranti nepotrebovali ani právnu pomoc, uviedli na Facebooku. Na pomoc čaká ešte niekoľko stoviek migrantov v Röszke, kde ich polícia z pochodu diaľnicou smerom do Budapešti vrátila do zberného tábora. Časť konvoja približne 70 áut smerujúcich ešte z Rakúska do Budapešti by mala ísť až do Röszke, uviedla organizácia Migration Aid na Twitteri.

 

Hovorkyňa maďarského Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) Viktória Csiszérová-Kovácsová v súvislosti s konvojom upozornila na paragraf trestného zákonníka, podľa ktorého každý, kto porušením príslušných zákonov poskytne inému pomoc pri prekročení štátnej hranice, bude potrestaný odňatím slobody do troch rokov.

 

Csiszérová-Kovácsová však nedala jednoznačnú odpoveď na otázku, či maďarská polícia proti konvoju zasiahne. Rakúska polícia avizovala, že tieto autá s migrantmi nebude zastavovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies