Provinčný klub O'Higgins sa teší z premiérového titulu v Čile

NETKY.SK • 11 December 2013, 15:01 • 2 min
Provinčný klub O'Higgins sa teší z premiérového titulu v Čile

SANTIAGO - Málo známy provinčný klub O'Higgins oslavuje svoj premiérový titul v najvyššej futbalovej súťaži v Čile, keď v play-off zdolal favorizovaný Universidad Catolica 1:0. Víťazný gól zaznamenal na štadióne Estadio Nacional v Santiagu Pablo Hernandez.

slovakia

left justify in out

Oba tímy nazbierali v dlhodobej súťaži Apertura rovnaký počet bodov a tak o majstrovi musel rozhodnúť dodatočný zápas, keďže gólový rozdiel v skóre nemôže určiť víťaza ligy.

Klub O'Higgins založili pred 58 rokmi a pomenovali ho po lídrovi čilského boja za nezávislosť Bernardovi O'Higginsovi. Titul si vybojoval napriek tomu, že v sezóne nemohol hrať domáce duely na svojom štadióne, ktorý práve modernizujú. Domovským stánkom tímu sa tak stala aréna v Santiagu, asi 100 km od sídla klubu v meste Rancagua. Tam sa na hlavnom námestí zišlo asi 15.000 fanúšikov na oslavu najväčšieho úspechu v klubovej histórii. Médiá v Čile informovali, že po rozhodujúcom dueli čakali nahnevaní priaznivci klubu Universidad Catolica pred hráčskym vchodom na štadión a bezpečnostné zložky museli zabrániť incidentom medzi fanúšikmi a realizačným tímom Catolicy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies