Protištátna skupina údajne pripravovala atentát na thajského premiéra

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 09:04 • 2 min
Protištátna skupina údajne pripravovala atentát na thajského premiéra

BANGKOK - Thajská polícia obvinila nemenovanú protištátnu skupinu z prípravy atentátu na thajského premiéra Prajuta Čan-o-Ču a ďalších členov vládnucej vojenskej junty. K obvineniu skupiny došlo po tom, čo príslušníci thajských bezpečnostných síl objavili cez víkend tajný sklad zbraní, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Máme dostatok dôkazov, ktoré poukazujú na zámer použiť nájdené zbrane na podnecovanie násilia a útok na vodcu junty," povedal na tlačovej konferencii hovorca thajskej polície bez toho, aby o údajnom sprisahaní uviedol akékoľvek podrobnosti.

 

V súvislosti s odhalením skladu zbraní zadržali thajské bezpečnostné sily cez víkend na rôznych miestach krajiny deväť ľudí. Polícia teraz preveruje, či boli do údajného sprisahania zapojené aj ďalšie osoby.

 

Medzi zhabanými bol i americký granátomet M79, 11 ručných granátov, 13 pušiek, takmer 6000 kusov streliva a liter trhaviny TNT. Okrem toho sa v sklade našlo 400 metamfetamínových tabletiek. Kritici junty a opozícia obvinenia vlády spochybňujú, pretože polícia nepredložila dôkazy, ktoré by nájdené zbrane dávali do súvislosti s údajným sprisahaním. Podľa hovorcu polície však dôkazy hovoria samy za seba.

 

Thajsko má v súčasnosti vojenskú vládu, ktorá je dôsledkom prevratu z mája 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies