Proti detskej obrne zaočkujú v Sýrii vyše 650.000 detí

NETKY.SK • 8 November 2013, 16:25 • 2 min
Proti detskej obrne zaočkujú v Sýrii vyše 650.000 detí

ŽENEVA - Organizácie Spojených národov chcú dať zaočkovať proti detskej obrne vyše 650.000 detí vo vojnou sužovanej Sýrii po tom, ako sa v krajine vyskytla táto nebezpečná choroba. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celkovo by malo byť na Blízkom východe proti detskej obrne imunizovaných 20 miliónov detí, uviedli Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a Detský fond OSN (UNICEF). Ide o najväčšiu kampaň tohto druhu, aká sa kedy uskutočnila.

V Sýrii doteraz potvrdili desať prípadov detskej obrny. Choroba sa objavila v provincii Dajr az-Zaur, v ktorej sa bojovalo. Priamo tam chcú WHO a UNICEF nechať zaočkovať najmenej 116.000 detí. V Sýrii sa detská obrna vyskytla naposledy pred 14 rokmi.

Na Blízkom východe sú touto chorobou ohrozené aj ďalšie regióny. Vírusy detskej obrny sa našli vo vzorkách vody v Egypte, Izraeli, na západnom brehu Jordánu a v pásme Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies