Prokurátori zadržali dvoch výpravcov v súvislosti s vlakovým nešťastím

NETKY.SK • 5 Marec 2012, 13:27 • 2 min
Prokurátori zadržali dvoch výpravcov v súvislosti s vlakovým nešťastím

Prokurátori zadržali dvoch výpravcov v súvislosti s vlakovým nešťastím - Krimi Poľskí prokurátori dnes zadržali dvoch výpravcov, ktorí sú zodpovední za usmerňovanie železničnej dopravy, a to v súvislosti s víkendovým nešťastím, keď sa na juhu Poľska čelne

slovakia

left justify in out

img

Poľskí prokurátori dnes zadržali dvoch výpravcov, ktorí sú zodpovední za usmerňovanie železničnej dopravy, a to v súvislosti s víkendovým nešťastím, keď sa na juhu Poľska čelne zrazili dva vlaky. Pri nehode zahynulo najmenej 16 ľudí a ďalších približne 50 osôb utrpelo zranenia.

Vlak so siedmimi vozňami idúci do metropoly Varšava sa v sobotu večer 3. marca zrazil so štvorvozňovým vlakom prichádzajúcim z Krakova z opačného smeru. Obe súpravy sa z neznámych príčin ocitli na tej istej koľaji.

Dvoch mužov zadržali kvôli vypočúvaniu a neboli obvinení, informoval dnes prokurátor Tomasz Ozimek. Obaja pracovali na železničných staniciach a v čase havárie niesli zodpovednosť za vlakovú dopravu na osudnom úseku.

Identifikovaných bolo 15 obetí, oznámili poľskí predstavitelia. Záchranári pokračujú s odstraňovaním vraku na železničnej trati.

Jednou z identifikovaných je Ruska. V nedeľu identifikovali medzi telami aj amerického občana.

Približne 49 ľudí zostáva v nemocnici v južnom Poľsku. Vláda vyhlásila dvojdňový štátny smútok, ktorý platí dnes a v utorok.

Záchranná operácia bude zrejme pokračovať do dnešného večera, alebo dovtedy, kým záchranári nebudú mať istotu, že vo vraku sa už nenachádzajú žiadne telá.

Prokurátori podľa očakávania strávia niekoľko týždňov vyšetrovaním príčiny zrážky, ktorá je najhorším poľským vlakovým nešťatím za vyše dve desaťročia.

Odborníci posudzujú, či nešťastie zapríčinila ľudská chyba, technická porucha alebo dlhodobý problém so zastaraným železničným systémom.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies