Procházkovi a jeho strane #Sieť pomáhajú na Facebooku falošní diskutéri

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:51 • 2 min
Procházkovi a jeho strane #Sieť pomáhajú na Facebooku falošní diskutéri

BRATISLAVA - Viacero politických strán má podľa denníka Denník N pomocníkov, ktorí pod vymyslenými menami vstupujú do debát na internete.

slovakia

left justify in out

Po stranách ako Smer-SD a Tip sú podľa denníka aktívni aj obhajcovia strany #Sieť. Falošné účty na sociálnej sieti zlepšovali imidž predsedu #Siete Radoslava Procházku už pred voľbami na prezidenta republiky, v pohotovosti boli aj pri zverejnení nahrávky Igora Matoviča (OĽANO).

 

img

Falošné profily, ktoré na Facebooku podporujú #Sieť (Zdroj: Denník N)

 

V decembri sa podľa denníka zaregistrovali ďalšie posily. Redakcia denníka odhalila viac ako desať falošných účtov, ktoré sa na sociálnej sieti vyjadrujú len k strane #Sieť. Komentár na inú tému pritom nenapísali.

 

img

Piatková diskusia na Facebooku strany #Sieť. Prípevky falošných diskutérov sú červeným.

 

"#Sieť nevyužíva žiadnych falošných diskutérov a nemá kapacity ani dôvod na to, aby si overovala identitu každého prispievateľa. Ak má Denník N zoznam vymyslených ľudí a schránkových účtov, ktoré treba zablokovať, radi sa naň pozrieme a overíme to," reagovala hovorkyňa strany #Sieť Karolína Ducká. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies