Pripravte si ovocné pleťové masky

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 09:48 • 2 min
Pripravte si ovocné pleťové masky

BRATISLAVA - Ovocie je skvelé nielen ako jedlo, ale aj pre starostlivosť o pleť. Obsahuje totiž veľké množstvo minerálnych látok, vitamínov a antioxidantov a to všetko dokáže s vašou pleťou divy. Masky z ovocia sú ľahké na výrobu aj aplikáciu a majú vynikajúce účinky.

slovakia

left justify in out

Ak už s nimi  raz začnete, majte na pamäti, že ich môžete aplikovať pokojne aj dvakrát v týždni. Pleť bude dokonale hydratovaná, vyživená, vláčna a čistá. A to už je kopec super výsledkov, ktoré za to stoja.

 

Maska z papáje s medom

Papája je priamo nabitá vitamínmi a antioxidantmi, ktoré omladia pleť. Bohatá je najmä na vitamín A a enzým papaín, ktorý má skvelé exfoliačné účinky. Odstráni tak nielen odumretú kožu, ale tiež zlepší kvalitu pleti. Papája obsahuje tiež látky, ktoré upokojujú podráždenú pleť so sklonom k ​​akné, zabraňujú predčasnému starnutiu pleti a zanechajú pleť spevnenú, hydratovanú, rozžiarenú a dokonale hladkú.

Príprava: Papáju rozkrojte na polovicu a vyberte semienka, tie môžete rozmixovať a pridať do masky, doprajete si tak skvelý peeling. Navyše látky obsiahnuté v semienkach rozžiaria, spevnia a vyhladia vašu pleť. Z polovice papáje si odrežte dva kúsky, ktoré roztlačte do hladka a pridajte lyžičku medu. Aplikujte na čistú pleť, nechajte pôsobiť 20 minút a potom opláchnite vodou.

 

obrazok

 

Avokádo, kiwi a med
Avokádo hydratuje a vyživuje do hĺbky. Je vhodné pre všetky typy pleti a ideálne k jej regenerácii. Kiwi je bohaté na vitamíny C a E, ale aj omega-3 mastné kyseliny, ktoré udržujú pleť pružnú a zdravú. Navyše semienka z kivi poslúžia aj ako peeling. Ak máte suchú pleť, môžete pridať biely jogurt, ktorý pleť osvieži. Med je známy svojimi antibakteriálnymi a liečivými vlastnosťami. Navyše pleť zjemňuje a vyživuje.

Príprava: Polovicu avokáda a jedno kivi roztlačte vidličkou alebo tyčovým mixérom na hladkú kašičku, pomaly pridajte biely nesladený jogurt, aby konzistencia nebola moc tekutá a dobre držala na tvári. Na záver pridajte lyžičku medu. Naneste na dobre vyčistenú pleť a nechajte pôsobiť 20 minút.

 

obrazok

 

Banán a jahoda
Banány sú bohaté na vitamíny B, A, E a C a tiež na minerály, ktoré dodávajú pleti mladistvý žiarivý vzhľad. Sú tiež zdrojom prírodných olejov a draslíka, ktorý upokojuje podráždenú pleť. Aminokyselina tryptophan, ktorú banány obsahujú, je nevyhnutná pre vznik serotonínu a melatonínu, čo sú hormóny "dobrej nálady", takže ak vám trochu zostane, určite si dajte malú desiatu. Jahody sú známe svojím vysokým obsahom vitamínu C a antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie pleti. Dokážu tiež zosvetliť pigmentové škvrny a zrniečka jahôd slúžia tiež ako skvelý peeling.

Príprava: Polovicu banánu a pár jahôd roztlačte vidličkou alebo tyčovým mixérom. Môžete tiež pridať lyžičku medu, ktorý má antiseptické účinky. Masku aplikujte na vyčistenú pleť a nechajte pôsobiť 20 minút, potom opláchnite.

 

obrazok


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies