Princezná Masako navštívi prvý cisársky banket za vyše desať rokov

NETKY.SK • 29 Október 2014, 14:11 • 2 min
Princezná Masako navštívi prvý cisársky banket za vyše desať rokov

TOKIO - Japonská korunná princezná Masako sa dnes zúčastní banketu pri príležitosti návštevy holandského kráľa a kráľovnej v tejto ďalekovýchodnej krajine.

slovakia

left justify in out

Pôjde o jej prvé verejné vystúpenie v rámci podobných oficialít od roku 2003, keď u nej vypukla choroba vyvolaná stresom, oznámila agentúra AP.
     

Podľa úradu cisárskej domácnosti sa Masako v sprievode svojho manžela, korunného princa Naruhita, objaví na recepcii usporiadanej na počesť príchodu holandského kráľa Viliama Alexandra a kráľovnej Máximy. Ostatný raz za Masako objavila na cisárskom bankete pre mexického prezidenta Vicenta Foxa v októbri 2003.
     

V prvej časti dňa sa korunná princezná zúčastnila uvítacieho ceremoniálu pre holandských monarchov, ktorého hostiteľom bol japonský cisár Akihito so svojou manželkou, cisárovnou Mičiko. Masako, ako aj holandská kráľovná, mali oblečené šaty v odtieňoch oranžovej, ktorá je národnou farbou Holandska.
     

Masako (50) ochorela krátko po pôrode dcéry Aiko (12) a do značnej miery sa stiahla z oficiálnych povinností. Na znak jej zlepšujúceho sa zdravotného stavu sa japonský korunný pár vlani zúčastnil inaugurácie Viliama Alexandra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies