Princ William s manželkou Kate navštívili pamätník obetiam z 11. septembra

NETKY.SK • 10 December 2014, 08:44 • 2 min
Princ William s manželkou Kate navštívili pamätník obetiam z 11. septembra

NEW YORK - Britský princ William s manželkou Kate dnes počas svojej záverečného dňa svojej návštevy New Yorku položili kyticu kvetov k americkému Národnému pamätníku a múzeu 11. septembra 2001, ktoré je poctou takmer 2900 ľuďom zabitým pri teroristických útokoch v New Yorku, Washingtone a Pensylvánii.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra AP informovala, že manželia prešli cez námestie pamätníka na dolnom Manhattane vzdorujúc dažďu a vetru, každý s čiernym dáždnikom v ruke. Kate bola oblečená v dvojradovom ružovom kabáte a prezidenta pamätníka a múzea, Joea Danielsa, s ktorým sa rozprávala, obdarila úsmevom. Následne si William a Kate pozreli podzemné múzeum, ktoré rozpráva príbeh útokov z 11. septembra 2001 a čo im predchádzalo. 
      

Po asi polhodinovej návšteve obdivovali ešte mramorom obloženú vstupnú halu nového svetového obchodného centra One World Trade Center (1 WTC), vyzdobenú veľkým vianočným stromom. Nedávno dokončená budova so 104 poschodiami je najvyššou v USA.
      

Dopoludňajšou návštevou miesta bývalého WTC, kde zomrelo aj 67 britských občanov, sa skončil program ich návštevy USA. Obaja boli v New Yorku a William aj vo Washingtone vôbec po prvý raz, pripomenula AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies