Princ Harry sa zúčastní na korunovácii svojho otca, kráľa Karola III.

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 18:30 • 2 min
Princ Harry sa zúčastní na korunovácii svojho otca, kráľa Karola III.

Londýn - Britský princ Harry sa zúčastní na májovej korunovácii svojho otca kráľa Karola III. Jeho manželka Meghan ostane v Spojených štátoch, oznámil v stredu Buckinghamský palác.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Buckinghamský palác s radosťou potvrdzuje, že vojvoda zo Sussexu sa 6. mája vo Westminsterskom opátstve zúčastní na korunovačnom obrade. Vojvodkyňa zo Sussexu zostane v Kalifornii s princom Archiem a princeznou Lilibet," uvádza sa vo vyhlásení. Harry sa na korunovácii zúčastní aj napriek rodinnému sporu po princovom rozhodnutí odhaliť niektorého rodinné tajomstvá v knihe "Náhradník", pripomína AP. Buckinghamský palác tak ukončil niekoľko týždňov trvajúce špekulácie o jeho účasti na korunovácii. Harry s Meghan navštevujú Spojené kráľovstvo len zriedkavo, odkedy sa presťahovali do USA. Vlani v septembri pricestovali na pohreb zosnulej panovníčky Alžbety II., Harryho starej matky. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AP a AFP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies