Princ Harry je vďačný armáde za to, že mu pomohla vyhnúť sa problémom

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 21:02 • 2 min
Princ Harry je vďačný armáde za to, že mu pomohla vyhnúť sa problémom

LONDÝN - Britský princ Harry je vďačný ozbrojeným silám Británie za to, že mu pomohli vyhnúť sa v živote problémom.

slovakia

left justify in out

Člen britskej kráľovskej rodiny zároveň vyzval na obnovenie povinnej vojenskej služby, uviedla dnes agentúra AP.

 

Slobodný a bezdetný princ Harry v rozhovore pre britský nedeľník Sunday Times uviedol, že je spokojný so svojím rodinným stavom. Služba v armáde mu podľa jeho slov dala príležitosť "uniknúť svetlám reflektorov".

 

"Rozhodne a bez pochýb vám to (armáda) pomáha vyhnúť sa problémom," povedal princ Harry, ktorý sa podľa vlastných slov bojí vôbec pomyslieť na to, kde by bol bez služby v britskej armáde.

 

Mladší zo synov princa Charlesa taktiež v rozhovore pre Sunday Times vyjadril podporu obnoveniu povinnej vojenskej služby.

 

Harry by však videl rád v službách britských ozbrojených síl aj deti svojho brata Williama a jeho manželky Kate - princa Georgea a novorodenú princeznú Charlotte.

 

"Kapitán Harry Wales", ako princa prezývajú v armáde, verí, že sa potomkovia vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea naučia vyrovnať s tlakom, ktorý patrí k dospievaniu v kráľovskej rodine.

 

Princ Harry absolvoval dvakrát vojenskú misiu v Afganistane. V júni tohto roka ukončí po desiatich rokoch službu v britských ozbrojených silách, čo oficiálne oznámil v marci.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies