Primátor má rokovať s vládou a SZĽH o Nepelovom štadióne

NETKY.SK • 15 November 2010, 12:43 • 2 min
Primátor má rokovať s vládou a SZĽH o Nepelovom štadióne

Primátor má rokovať s vládou a SZĽH o Nepelovom štadióne

slovakia

left justify in out

img

Rokovaním s vládou SR a Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) o krytí zvýšených finančných prostriedkov na dokončenie stavby Zimného štadióna Ondreja Nepelu, kde sa bude konať v roku 2011 svetový hokejový šampionát, poverilo dnes bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ) primátora Andreja Ďurkovského. Ide o 1,3 milióna eur na financovanie dodatočných požiadaviek štátu a 14,3 milióna eur na dokončenie rekonštrukcie štadióna.
      MsZ prijalo rozsiahle uznesenie po vyše hodinovej prestávke, kedy poslanci dopracovali pôvodne navrhnuté uznesenie k bodu o financovaní stavby rekonštrukcie štadióna. Dodatočné požiadavky štátu zahŕňajú napríklad prekrytie ľadovej plochy.
      Poslanci schválili reštrukturalizáciu dlhu mestskej príspevkovej organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB) voči dodávateľovi prác Ingsteel, s.r.o., vo výške 7,9 milióna eur prostredníctvom banky s preukázateľne najvýhodnejším úrokom so splatnosťou maximálne tri roky.
      Do rozpočtov mesta v rokoch 2011-2013 bude zapracovaný záväzok GIBu vo výške 14,3 milióna eur na dokončenie stavby, znížený o sumu vyrokovanú s vládou a SZĽH. V rozpočte na budúci rok budú náklady vo výške 1,8 milióna eur na dofinancovanie vnútorného vybavenia objektov zimného štadióna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies