Príchod Nového roka v európskych metropolách bol v znamení sprísnenej bezpečnosti

NETKY.SK • 1 Január 2018, 08:30 • 2 min
Príchod Nového roka v európskych metropolách bol v znamení sprísnenej bezpečnosti

BERLÍN - Obyvatelia a návštevníci európskych metropol privítali nový rok 2018 ohňostrojmi a pouličnými oslavami. Ponúkame krátky pohľad na priebeh novoročnej noci v Paríži, Berlíne a Londýne.

slovakia

left justify in out

Francúzska metropola Paríž privítala rok 2018 ohňostrojmi a pyrotechnickou ukážkou na Víťaznom oblúku. Na ústrednom bulvári Elyzejské polia sa zišli státisíce oslavujúcich ľudí.

 

Po niekoľkých veľkých teroristických útokoch za uplynulé dva roky úrady neponechali nič na náhodu. Prísne bezpečnostné pravidlá boli v platnosti nielen v Paríži, ale v celej krajine. Vstup na zmienený bulvár bol podmienený kontrolou tašiek a prístupové cesty dali úrady zatarasiť železobetónovými blokmi pre prípad teroristického útoku vozidlom.

 

Nemecká metropola Berlín privítala desaťtisíce oslavujúcich pri ikonickej Brandenburskej bráne. Návštevníkov po polnoci potešil ohňostroj. Na Ulici 17. júna sa konala obrovská párty. Bulvár je považovaný za najväčší v Nemecku.

 

Oslavy sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Organizátori osláv po prvý raz zriadili tzv. bezpečnostnú zónu pre ženy, ktoré sa cítia obťažované, alebo ktoré sa stali obeťami útoku. Účastníci osláv nesmeli mať so sebou rozmerné ruksaky a tašky. Podľa polície boli zaznamenané ojedinelé prípady sexuálnych útokov na ženy. Podozrivých zatkli.

 

Britská metropola Londýn privítala nový rok o hodinu neskôr 12 údermi Big Benu, ktorý je súčasťou parlamentných budov. Ikonickú hodinovú vežu dočasne vrátili do prevádzky na vianočné a novoročné obdobie. V auguste sa totiž začala jej štvorročná obnova. Oslavy sprevádzal mohutný ohňostroj.

 

Desaťtisíce ľudí sa zišli na nábreží Temže, Trafalgarskom námestí a inde. Polícia vyzvala verejnosť na ostražitosť. Na oslavách sa zúčastnil aj londýnsky starosta Sadiq Khan, ktorý vyhlásil, že rok 2017 bol pre mesto veľmi náročný, avšak vďaka statočnosti a šľachetnosti Londýnčanov sa všetko podarilo zvládnuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies