Pri zrážke vlakov v Alexandrii zomrelo najmenej 31 ľudí, zranených je 109

NETKY.SK • 11 August 2017, 16:46 • 2 min
Pri zrážke vlakov v Alexandrii zomrelo najmenej 31 ľudí, zranených je 109

KÁHIRA - Najmenej 31 ľudí dnes zahynulo, keď sa dva vlaky čelne zrazili v egyptskom meste Alexandria na pobreží Stredozemného mora. Pri nehode utrpelo zranenia 109 ďalších osôb, informovali miestne zdravotnícke zdroje, ktoré citovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Slovenskí občania by medzi obeťami byť nemali, informoval hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Peter Susko.

 

K zrážke došlo na predmestí Alexandrie s názvom Chúršíd. Zatiaľ nie je známe, čo bolo jej príčinou. Jeden vlak prichádzal z Káhiry, ktorá leží južne od Alexandrie, a druhý z mesta Port Said, ktoré sa nachádza pri severnom ústí Suezského prieplavu. Podľa agentúry DPA prvý spomenutý vlak narazil do zadnej časti druhej súpravy.

 

Egyptská štátna televízia odvysielala zábery tiel zakrytých na mieste tragédie posteľnými prestieradlami. Na záberoch z miesta nešťastia bolo vidieť aj niekoľko vážne poškodených alebo vykoľajených vozňov, pričom k miestu sa zbiehali davy ľudí, aby pomohli obetiam.

 

 

Egypt zažil v posledných rokoch viacero železničných nešťastí. Najhoršia železničná katastrofa sa stala v roku 2002, keď vlak smerujúci na juh Egypta začal horieť. O život vtedy prišlo vyše 360 ľudí.

 

Egyptská železničná sieť má zabezpečovacie zariadenia na zlej úrovni. Na vine je väčšinou desaťročia zanedbávaná údržba týchto zariadení a zlé spravovanie.

 

 


Výberová chronológia železničných nešťastí v Egypte od roku 2012:

7. septembra 2016 - Osobný vlak smerujúci z Káhiry do Asuánu sa vykoľajil asi 50 kilometrov od egyptskej metropoly. Nehoda si vyžiadala päť mŕtvych a 27 zranených. Vykoľajili sa prvé tri vozne vlaku.

 

11. februára 2016 - Vyše 100 ľudí utrpelo ráno zranenia južne od egyptskej metropoly Káhira, kde vlak narazil do betónovej bariéry. Zmienený vlak smeroval z Asuánu do Káhiry. Po náraze do betónovej bariéry sa vykoľajil.

 

18. novembra 2013 - Pri zrážke nákladného vlaku s viacerými vozidlami neďaleko egyptskej metropoly Káhira zahynulo 29 ľudí a 30 ďalších utrpelo zranenia. K tragédii došlo, keď vlak smerujúci z Asuánu do Gízy zasiahol na priecestí mikrobus, nákladné auto a niekoľko ďalších vozidiel.

 

15. januára 2013 - Pri vykoľajení vojenského vlaku na predmestí egyptského hlavného mesta Káhira 19 ľudí zahynulo a 117 sa zranilo. Vykoľajený vlak narazil do nákladného vlaku. Vlak, ktorý viezol brancov do vojenského tábora, bol na ceste z Horného Egypta do Káhiry. Pozostával z dvanástich vozňov, v ktorých cestovalo 1328 vojakov.

 

17. júla 2012 - Traja ľudia prišli o život, keď sa v Gíze neďaleko egyptskej metropoly Káhira so zatiaľ neznámych príčin vykoľajil a následne vzplanul osobný vlak smerujúci z juhu krajiny do jej hlavného mesta. Desiatky osôb utrpeli zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies