Pri výbere strednej školy žiakom pomôže Deň župných škôl

NETKY.SK • 13 Január 2015, 15:59 • 2 min
Pri výbere strednej školy žiakom pomôže Deň župných škôl

BRATISLAVA - Deviatakom zo základných škôl pri výbere strednej školy pomôžu aj na Dni župných škôl v bratislavskom nákupnom centre Avion.

slovakia

left justify in out

Štvrtý ročník podujatia, ktorý organizuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK), sa bude konať 23. januára od 09:00 do 18:00. Budúci stredoškoláci sa zoznámia s ponukou 47 škôl v pôsobnosti Bratislavského kraja. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

 

Bratislavský samosprávny kraj chce podľa jeho predsedu Pavla Freša týmto podujatím pomôcť rodičom a deťom pri výbere školy, respektíve ich budúceho povolania. "Deviataci sa môžu zoznámiť s ponukou našich stredných škôl, porozprávať sa so študentmi aj pedagógmi o svojej budúcnosti,“ priblížil Frešo. Školy v pôsobnosti Bratislavského kraja sa budú na podujatí prezentovať v stánkoch a väčšina z nich aj na pódiu. Žiaci posledných ročníkov základných škôl majú ešte približne mesiac na to, aby sa rozhodli, na ktorej strednej škole chcú študovať. Prihlášku na strednú školu pre školský rok 2015/2016 podáva zákonný zástupca riaditeľovi základnej školy. Na školy, kde sa robia talentové skúšky, je potrebné podať prihlášku do 20. februára. Na ostatné študijné a učebné odbory stačí podať prihlášku do 10. apríla. 

 

Bratislavský kraj má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 58 stredných škôl a školských zariadení, z toho je 36 škôl odborných, dve jazykové, 14 gymnázií, dve konzervatóriá, tri spojené školy a jedno internátne zariadenie. Spolu v nich študuje 18 417 žiakov a pracuje 2 849 pedagogických a nepedagogických zamestnancov. Uplatniť sa v odbore absolventom pomáhajú aj centrá odborného vzdelávania a prípravy (COVP), ktoré sú v kraji štyri. V Spojenej škole v Ivanke pri Dunaji je centrum vzdelávania pre oblasť poľnohospodárstva a rozvoja vidieka, v SOŠ informačných technológií na Hliníckej v Bratislave je centrum vzdelávania pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií, v SOŠ Farského zase centrum pre oblasť potravinárstva a v SOŠ na Ivanskej ceste si možno doplniť vzdelanie v oblasti stavebníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies