Pri útoku šiitských povstalcov zahynulo desať saudskoarabských vojakov

NETKY.SK • 5 September 2015, 17:11 • 2 min
Pri útoku šiitských povstalcov zahynulo desať saudskoarabských vojakov

CHUBAR - Desať saudskoarabských vojakov zahynulo pri raketovom útoku šiitských húsíov na sklad zbraní, ku ktorému došlo v piatok v stredojemenskej provincii Marib.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na saudskoarabské médiá.

 

Počet obetí útoku na základňu využívanú koaličnými silami vedenými Saudskou Arábiou, ktorá v Jemene bojuje proti húsíom, tak stúpol na 60 mŕtvych. Spojené arabské emiráty (SAE) v piatok oznámili, že pri tom istom útoku zahynulo 45 príslušníkov ich ozbrojených síl a päť bahrajnských vojakov.

 

Boje v Jemene sa zintenzívnili koncom marca, odkedy sa postup jemenských šiitských povstalcov, známych ako húsíovia, snaží zvrátiť koalícia sunnitských krajín pod vedením Saudskej Arábie.

 

Jej nálety majú podporiť bojovníkov lojálnych voči medzinárodne uznávanému jemenskému prezidentovi Abdovi Rabbuhovi Mansúrovi Hádímu, ktorý krátko pred začatím medzinárodnej ofenzívy ušiel do saudskoarabského Rijádu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies