Vlhovej šance na zisk veľkého glóbusu sa zvýšili, finálové zjazdy v Lenzerheide sa zrušili

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 08:59 • 2 min
Vlhovej šance na zisk veľkého glóbusu sa zvýšili, finálové zjazdy v Lenzerheide sa zrušili

Finále Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach vo švajčiarskom Lenzerheide bude bez pretekov v zjazde mužov aj žien.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) definitívne rozhodli o zrušení najrýchlejšej disciplíny, keďže po ďalšom výdatnom snežení neboli schopní dostatočne upraviť trať na požadovanú úroveň. Znamená to, že malé glóbusy za hodnotenie zjazdu získali doterajší lídri disciplíny Švajčiar Beat Feuz a Talianka Sofia Goggiová.

 

Súvisiaci článok: Petra Vlhová sa skvelým výkonom v druhom kole posunula nahor o 19 miest

"Počasie rovnako ako po oba predchádzajúce dni aj v stredu znemožnilo absolvovať potrebný tréning a tým aj súťažiť v zjazde. Organizátori do poslednej chvíle bojovali o konanie oboch pretekov, ale televízna inšpekcia o pol ôsmej ráno skonštatovala, že počasie to nedovolí," napísal web SRF.

 

 

Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová tak prišla o možnosť bodovo si polepšiť v súboji o veľký glóbus so Slovenkou Petrou Vlhovou. Dvojnásobná majsterka sveta z Cortiny d'Ampezzo verila, že v rýchlostných disciplínach v Lenzerheide zmaže bodové manko na líderku SP Vlhovú.

 

Po zrušení zjazdárskeho finále do konca sezóny zostáva odjazdiť troje preteky - super G, slalom a obrovský slalom. "Zrušenie zjazdu je zo švajčiarskeho pohľadu trpký fakt. Gutová-Behramiová aj Marco Odermatt mohli v zjazde získať dôležité body v boji o veľký glóbus s Petrou Vlhovou, resp. Alexisom Pinturaultom," komentovala švajčiarska televízia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies