Pri pátraní po malajzijskom lietadle spozorovali v mori nové objekty

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 08:46 • 2 min
Pri pátraní po malajzijskom lietadle spozorovali v mori nové objekty

PEKING/PERTH - Tri predmety, ktoré by mohli pochádzať zo zmiznutého malajzijského dopravného lietadla, spozorovala posádka čínskeho pátracieho stroja v Indickom oceáne. Informoval o tom dnes oficiálna čínska tlačová agentúra Sinchua.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Objekty sú bielej, červenej a oranžovej farby, uvádza sa v správe, na ktorú sa odvoláva agentúra Reuters.
      

Pátranie po lietadle malajzijských aerolínií s 239 ľuďmi na palube, ktoré sa stratilo z radarov 8. marca, pokračuje v južnom Indickom oceáne, juhozápadne od Austrálie. V rozľahlej oblasti už predtým spozorovali neidentifikované predmety okrem čínskych aj novozélandské a austrálske lietadlá, ako aj satelity.
      

Malajzijská vláda predtým dnes oznámila, že nemá žiadne nové informácie o dosiaľ spozorovaných predmetoch, informovala agentúra AP.
      

Austrálsky úrad námornej bezpečnosti uviedol, že viacero lietadiel a lodí prehľadávalo dnes novú oblasť pátrania, na ktorú sa zamerali po piatkových výsledkoch analýzy satelitných záberov. Tie ukázali okrem iného dva obdĺžnikovité predmety modrej a sivej farby.
      

Austrálsky meteorologický úrad informoval, že do regiónu prinesie studený front dažde, nízke oblaky a zníženú viditeľnosť. Podmienky by sa mali zlepšiť v nedeľu.
      

Nová cieľová oblasť pátrania sa nachádza 1100 kilometrov severovýchodne od miest, ktoré prehľadávali počas uplynulého týždňa. Zmena prišla po analýzach, podľa ktorých Boeing 777 mohol letieť rýchlejšie než sa dosiaľ odhadovalo, preto by mu rýchlejšie došlo palivo.
      

Oblasť pátrania má rozlohu 319.000 štvorcových kilometrov, čo je približne rozloha Poľska. More je v nej hlboké prevažne 2000 až 4000 metrov.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies