Prezident USA odletel zo Saudskej Arábie do Izraela, ide o historický let

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 10:46 • 2 min
Prezident USA odletel zo Saudskej Arábie do Izraela, ide o historický let

RIJÁD - Americký prezident Donald Trump odcestoval dnes zo Saudskej Arábie do Izraela, ktorý bude druhou zastávkou na jeho prvej zahraničnej ceste po januárovom nástupe do funkcie.

slovakia

left justify in out

Trumpov let z Rijádu do Tel Avivu je historicky prvým letom medzi Saudskou Arábiou a Izraelom. Saudská Arábia totiž neuznáva Izrael a oba štáty nemajú medzi sebou diplomatické styky. Medzi oboma krajinami neexistujú priame lety a lety z jednej krajiny sa vyhýbajú vzdušnému priestoru druhej krajiny a naopak.

 

AP citovala nemenovaného hovorcu izraelskej leteckej správy, ktorý povedal, že nevie o nijakom priamom lete z kráľovstva, ktorý by bol kedy pristál v Izraeli.

 

Špeciál amerického prezidenta pristane na Letisku Bena Guriona v Tel Avive.

 

Trumpovej dvojdňovej návšteve v Saudskej Arábii, rodisku islamu, dominujú snahy Spojených štátov otvoriť sa viac moslimskému svetu a výzva na partnerstvo v boji proti terorizmu. Saudská Arábia a USA tiež podpísali dohody v celkovej hodnote 280 miliárd dolárov, ktorých súčasťou je aj dohoda o dodávke zbraní na 110 miliárd dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies