Prezident svetovej federácie WUAP na národnom šampionáte v Galante

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 08:00 • 2 min
Prezident svetovej federácie WUAP na národnom šampionáte v Galante

GALANTA - V sobotu, 20.apríla 2013 sa v Galante po roku opäť zišli na národnom šampionáte v tlaku na lavičke najlepší bencheri registrovaní vo federácii AWPC - Slovakia, patriacej do svetovej federácie WUAP.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou bola účasť dvoch najvyšších predstaviteľov svetovej federácie WUAP na súťažnom pódiu. Vzhľadom na to, že viceprezidentom WUAP je Rudolf Siska, účasť šéfa domácej federácie bola skôr povinnosťou. K súťažiacim sa pridal ale aj Rakúšan Martin Heindl, ktorý je na čele WUAP od roku 2009. Pre organizátora to bola česť, keď si šéf WUAP vybral pre otestovanie svojej aktuálnej výkonnosti pred majstrovstvami Európy práve Galantu.

Súčasťou národného šampionátu bola aj pohárová súťaž "Memoriál Juraja Gyeváta", vyhlásená pre pretekárov kategórie masters (pretekári starší ako 40 rokov). Minuloročné víťazstvo obhájil domáci pretekár Vincent Kondákor z klubu KKST Gyevát Galanta. Vinco potreboval na víťazstvo v kategórii M50-54 do 100 kg výkon 230 kg, ktorý zároveň znamenal nový slovenský rekord.

Zo 74 účastníkov z Česka, Maďarska, Rakúska a zo Slovenska dvíhali divákov zo sedadiel hlavne výkony mužov v kategórii Open. Najvyšší výkon predviedol v kategórii do 125 kg Sándor Vőrős z klubu PCU Komárno. 300 kg zvládnutých v prvom pokuse mu stačilo zároveň na zisk titulu absolútneho víťaza medzi mužmi. Peter Funtík z klubu ŠC Žilina vytlačil v kategórii do 140 kg druhú najvyššiu váhu súťaže. 280 kg mu stačilo na víťazstvo v jeho kategórii a tretie miesto v absolutke. Za pozornosť stojí ale aj výkon víťaza kategórie do 75 kg. Erik Bačinský z ŠK Kornel Žarnovica vytlačil na benchovej lavičke 220 kg, čo ho v prepočte na Reshelove body posunulo v absolutke na druhé miesto za Vőrősa a pred Funtíka.  

Kompletné výsledky a fotogalériu zo súťaže nájdu čitatelia na stránke AWPC - Slovakia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies