Prezident odvolal dvoch veľvyslancov, z Izraela a Veľkej Británii

NETKY.SK • 2 December 2010, 12:37 • 2 min
Prezident odvolal dvoch veľvyslancov, z Izraela a Veľkej Británii

Prezident odvolal dvoch veľvyslancov, z Izraela a Veľkej Británii

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič odvolal minulý týždeň z funkcii veľvyslanca v Izraeli Iva Hlaváčka a vo Veľkej Británii Juraja Zervana. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme.
      Slovensko žaluje izraelský občan Israel Rathaus, ktorý prenajímal Hlaváčkovi rezidenciu. Uvádza, že mu zničil priestory, ako napríklad záhradu, bazén, kuchynskú linku, steny či koberce. Škodu vyčíslil na 20.000 eur. Na bývalého ambasádora sa mali sťažovať aj niektorí zamestnanci. Jedna z nich žaluje veľvyslanectvo za nezákonné prepustenie. Na konzulárnom oddelení tam pracovala 17 rokov. Tvrdila, že jej Hlaváček v zákonnej lehote neoznámil nepredĺženie zmluvy a nedostala ani odstupné.
      Prezident vyhovel podľa hovorcu Mareka Trubača návrhu ministra zahraničných vecí. Rezort diplomacie sa nevyjadril, či Hlaváčka stiahol pre žalobu zo strany Rathausa. MZV tvrdí, že problém s nehnuteľnosťou zdedilo po bývalom vedení. V súvislosti so žalobou si už pripravuje pozíciu, o ktorej ale nemôže informovať.
      Zervan bol veľvyslancom vo Veľkej Británii od októbra 2007. Denník uvádza, že pred parlamentnými voľbami v roku 2006 bol tieňovým ministrom Smeru-SD.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies