Prezident bude s Paškom riešiť ústavný súd až po prázdninách

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 08:16 • 2 min
Prezident bude s Paškom riešiť ústavný súd až po prázdninách

BRATISLAVA – Pravdepodobne až po prázdninách sa bude prezident Andrej Kiska rozprávať s predsedom parlamentu Pavlom Paškom o situácii na ústavnom súde, na ktorom v súčasnosti pracuje jedenásť namiesto trinástich sudcov.

slovakia

left justify in out

"S pánom Paškom sa chcem stretnúť, termín stretnutia zatiaľ nebol dohodnutý. Myslím, že to bude najskôr po prázdninách, budeme rokovať o viacerých témach, nielen o tejto," povedal Kiska novinárom. Ešte minulý týždeň Kiska avizoval, že s Paškom sa chce stretnúť v najbližších dňoch.

Prezident Kiska 2. júla oznámil, že zo šestice kandidátov na ústavných sudcov zvolených v Národnej rade SR vymenuje len Janu Baricovú. Ostatní kandidáti podľa Kisku nie sú dostatočne odborne spôsobilí na zastávanie postu sudcu ústavného súdu. Prezident preto požiadal parlament, aby zvolil nových štyroch kandidátov. Paška však nové voľby neavizoval. Prezidenta za jeho rozhodnutie vymenovať len jednu sudkyňu kritizoval premiér Robert Fico aj predseda parlamentu Paška. Baricovú vymenoval Kiska 10. júla. Predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková vtedy médiám povedala, že rozvrh práce ústavného súdu musia teraz prispôsobiť na jedenásť sudcov. „Musíme sa zariadiť aj s jedenástimi sudcami,“ uviedla Macejková s tým, že na súde je momentálne približne 9 700 nevybavených vecí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies