Pred bratislavskou Hlavnou stanicou vznikne parkovisko na krátkodobé zastavenie

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 12:11 • 2 min
Pred bratislavskou Hlavnou stanicou vznikne parkovisko na krátkodobé zastavenie

BRATSLAVA – Problém s blokovaním MHD pri nastupovaní a vystupovaní cestujúcich z áut pred bratislavskou Hlavnou stanicou má vyriešiť bezplatné parkovisko na krátkodobé zastavenie. Vzniknúť má v rámci prebiehajúcej revitalizácie priestoru pred stanicou.

slovakia

left justify in out

"Slúžiť bude na okamžitý nástup a výstup cestujúcich," priblížil bratislavský viceprimátor Milan Černý. Existujúce parkovisko pred Hlavnou stanicou sa podľa viceprimátora zúži, aby sa zlepšila dopravná priepustnosť a terajšie stanovisko taxíkov sa presunie do dolnej časti Námestia Franza Liszta. Taktiež dôjde k reorganizácii dopravy a z parkoviska smerom k Hlavnej stanici bude vytvorený bezbariérový prechod.

 

Bratislavská samospráva je s prácami revitalizácie priestoru pred stanicou spokojná. V tomto týždni tu prebieha úprava asfaltových povrchov prístupových komunikácií. "Máme časový predstih rádovo desať dní, ktorý by sme chceli využiť na osadzovanie nových lavičiek, na ktorých by bezdomovci neprespávali, nových odpadových košov či presúvanie stánkov pred stanicou," skonštatoval Černý.

 

Magistrát dodatočne do rekonštrukčných prác zahrnul aj úpravu nadchodu pri Úrade Slovenskej akadémie vied, na ktorom sa natrie zábradlie a zmiznú aj grafity. Taktiež bude opravená aj zástavka na Šancovej ulici. Hlavné mesto počíta, že všetky plánované práce budú ukončené koncom augusta.

 

S revitalizáciou priestoru pred Hlavnou stanicou začala samospráva v polovici júna. Podľa slov Černého doteraz upravili a vysadili zeleň, opravili asfaltové plochy na zastávkach MHD či vyčistili priestor prístrešku, ktorým ľudia prechádzajú od Hlavnej stanice na Šancovú ulicu. Hlavné mesto predpokladá, že všetky rekonštrukčné práce, mimo opravy eskalátora, ktorý smeruje k električkovej trati, ho vyjdú približne na 220.000 eur.

 

Hoci tieto práce považuje mesto za čiastočné riešenie, muselo vraj k nemu pristúpiť. "Nechceme donekonečna čakať, či investor začne, alebo nezačne rekonštruovať Hlavnú stanicu, chceme urobiť aspoň to, aby tento priestor bol dôstojným vstupom do hlavného mesta členského štátu Európskej únie," povedal v júni bratislavský primátor Ivo Nesroval. Bratislava pritom pristúpila k úprave námestia po tom, čo primátor odstúpil od svojich dlhodobých vyhlásení vypovedať zmluvu s investorom prestavby stanice - spoločnosťou Transprojekt.

 

Podľa Černého mesto momentálne stále čaká na písomné potvrdenie investora, že má dostatok finančných prostriedkov a je odhodlaný zrealizovať rekonštrukciu Hlavnej stanice do konca roka 2016, tak ako ho zaväzuje zmluva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies