Prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú? Prinášame rady na záchranu stroskotávajúcich vzťahov

NETKY.SK • 8 Február 2024, 12:00 • 2 min
Prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú? Prinášame rady na záchranu stroskotávajúcich vzťahov

Prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú? Čo ich motivuje k tomu, aby zachránili vzťah, ktorý sa zdá byť už na konci? V tomto článku sa dozviete niektoré možné dôvody, prečo sa muži nevzdávajú tak ľahko, a tiež ako pomôcť obom stranám, aby sa vzťah obnovil alebo ukončil v mieri.

slovakia

left justify in out

Vzťahy nie sú vždy jednoduché. Niekedy sa môže stať, že jeden z partnerov sa cíti frustrovane, unavene alebo nešťastne a rozhodne sa vzdávať. Často sa to deje ženám, ktoré majú pocit, že ich muži ich neocenia, nevenujú im dostatok pozornosti alebo nespĺňajú ich potreby. Ale prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú? Čo ich motivuje k tomu, aby zachránili vzťah, ktorý sa zdá byť už na konci?

Muži sa boja straty

Jedným z možných dôvodov, prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú, je, že sa boja straty.

Muži si často neuvedomujú, akú veľkú hodnotu má pre nich ich partnerka, kým ju nezačnú riskovať. Keď vidia, že žena sa od nich odtiahne, prestane sa o nich zaujímať alebo dokonca hľadá iného muža, začnú cítiť paniku, smútok a výčitky. Muži sa potom snažia urobiť všetko, čo je v ich silách, aby ju získali späť, pretože si uvedomia, že ju milujú a nechcú ju stratiť.

Chcú dokázať svoju mužnosť

Iným možným dôvodom, prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú, je, že chcú dokázať svoju mužnosť.

Muži sú často vychovávaní v kultúre, ktorá od nich očakáva, že budú silní, sebavedomí a úspešní. Keď sa im nedarí v láske, môžu sa cítiť zraniteľne, hanbene alebo zlyhane. Muži sa potom snažia obnoviť svoje sebavedomie tým, že sa ukážu ako schopní a zodpovední partneri, ktorí vedia, ako udržať ženu šťastnou a spokojnou.

Potreba zlepšiť sa

Ešte iným možným dôvodom, prečo sa muži vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú, je, že sa chcú zlepšiť. Muži si môžu uvedomiť, že robili chyby, ktoré poškodili vzťah, a že majú priestor na zmenu a rast. Muži sa potom snažia naučiť sa z svojich skúseností, počúvať potreby a pocity svojej partnerky a byť lepšími ľuďmi a milencami.

Ako pomôcť mužom, ktorí sa snažia vo vzťahu Ak ste muž, ktorý sa snaží vo vzťahu, keď sa vaša partnerka vzdáva, je dôležité, aby ste si uvedomili, že nie ste sám. Mnohí muži sa ocitajú v podobnej situácii a hľadajú spôsoby, ako ju zlepšiť.

Niektoré tipy, ktoré by vám mohli pomôcť, sú:

- Buďte otvorení a úprimní. Povedzte svojej partnerke, ako sa cítite, čo vás trápi a čo by ste chceli zmeniť. Nebojte sa vyjadriť svoje pocity, potreby a túžby. Zároveň počúvajte, čo vám hovorí ona, a snažte sa ju pochopiť a rešpektovať;

- Hľadajte pomoc. Ak máte pocit, že sa neviete sami vysporiadať s problémami vo vzťahu, nehanbite sa vyhľadať odbornú pomoc. Môžete navštíviť psychológa, terapeuta, kouča alebo iného odborníka, ktorý vám pomôže nájsť riešenia a zlepšiť vašu komunikáciu a vzájomný vzťah;

- Pracujte na sebe. Ak chcete byť lepším partnerom, musíte byť najprv lepším človekom. Venujte sa svojmu osobnému rozvoju, zdraviu, záľubám a koníčkom. Zbavte sa zlých návykov, ktoré vám škodia, a vytvorte si dobré návyky, ktoré vás posilňujú. Buďte sebavedomí, sebaistí a sebaláskaví;

- Nezabúdajte na romantiku. Aj keď ste dlho spolu, neznamená to, že máte zanedbávať romantickú stránku vášho vzťahu. Prekvapte svoju partnerku malými pozornosťami, darčekmi, komplimentmi alebo gestami. Vyčleňte si čas len pre vás dvoch, kedy si môžete užiť spoločné aktivity, rozhovory alebo intímne chvíle. Ukážte jej, že ju stále milujete a vášnite.

Muži sa vo vzťahu snažia keď sa ženy vzdávajú z rôznych dôvodov. Niektorí sa boja straty, iní chcú dokázať svoju mužnosť a ďalší sa chcú zlepšiť. Dôležité je, aby si muži a ženy rozumeli, rešpektovali sa a komunikovali o svojich problémoch a očakávaniach. Len tak sa môže vzťah zachovať, obnoviť alebo ukončiť v mieri.

Zdroje:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/love-and-sex-in-the-digital-age/201903/why-men-try-harder-when-women-pull-away

https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a25372431/why-men-pull-away/

https://www.elitedaily.com/p/why-do-men-pull-away-when-theyre-falling-in-love-heres-the-real-reason-why-according-to-experts-13120132

https://silavedomia.sk/20-veci-ktore-by-mal-kazdy-muz-prestat-robit-vo-svojom-vztahu/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: helpguide.org
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies