Prečo by pes nemal sedieť na prednom sedadle?

NETKY.SK • 19 December 2018, 18:58 • 2 min
Prečo by pes nemal sedieť na prednom sedadle?

BRATISLAVA – Pre našich štvornohých miláčikov by sme spravili všetko na svete. Výnimkou nie je ani cestovanie v aute. No ako človek, tak aj pes sa môže zraniť. My máme v aute predpísané pásy, ktoré nás chránia pred nárazom, ale čo také psy? A môžu vôbec sedieť v aute spolu s nami?

slovakia

left justify in out

Existujú totiž dôvody, pri ktorých by pes nemal sedieť na mieste spolujazdca vpredu ani vzadu. Ako prvé samozrejme každého napadne riziko nehody. Stávajú sa náhle a v priebehu niekoľkých sekúnd.

 

Vášmu miláčikovi hrozí na prednom sedadle počas kolízie rovnaké nebezpečenstvo ako ľuďom. Preto sa odporúča „zapásať“ aj psa.

 

img

 

Pri náhlom narazení hrozí totiž, že ho sila vymrští von a môže zraniť nielen seba, ale aj ostatných cestujúcich. 

Na tzv. airbagy sa pri nehode nedá vždy spoľahnúť, a pri psoch to platí ešte menej. Preto sedenie v lone vodiča, alebo na mieste spolujazdca neodporúčame. Psy sú hravé a všetko ich vždy zaujíma. Pre vás ako vodičov to je presný opak toho, čo pri šoférovaní potrebujete. Stačí len malý okamih nepozornosti a môžete spôsobiť dopravnú nehodu.

 

Na poslednom mieste je pohodlie. Platí to hlavne pri dlhšom cestovaní. Rovnako ako vy, tak aj váš domáci maznáčik potrebuje pohodlie. Oveľa lepšie by mu teda bolo na zadnom sedadle, kde sa môže pokojne schúliť na deke a zaspať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies