Pre extrémne horúčavy skolabovalo v priebehu týždňa viac ako 700 ľudí

NETKY.SK • 8 August 2015, 12:15 • 2 min
Pre extrémne horúčavy skolabovalo v priebehu týždňa viac ako 700 ľudí

BRATISLAVA - Od pondelkového (3.8.) rána do piatkového (7.8.) podvečera narátali zdravotní záchranári celkovo 729 výjazdov ku kolabujúcim ľuďom z tepla.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií Jozefa Minára z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) volali záchranku najčastejšie v Prešovskom kraji (136 prípadov), najmenej v Trnavskom kraji (55 prípadov).

 

Na celkovej bilancii sa výraznou mierou podpísal aj piatok(7.8.) Zdravotní záchranári museli počas tohto dňa riešiť 110 prípadov kolapsov z tepla. "Najviac sme pri kolapsových stavoch pomáhali v Žilinskom kraji, najmenej v Trnavskom," spresnil Minár.

 

Pripomenul, že horúčavy predstavujú záťaž pre každý organizmus. Viac sú však ohrozené ženy, kolabujú častejšie ako muži. Takisto treba dávať pozor aj na deti a seniorov. Počas horúcich dní treba pamätať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody.

 

Varovanie pred horúčavami a možným teplotným kolapsom sa v týchto dňoch ešte viac zvýrazňuje. Dôvodom je predpoveď počasia, ktorá nadnes predpovedá maximálne teploty v rozmedzí 35 až 37 stupňov Celzia. V priebehu nedele (9.8.) a pondelka (10.8.) by mali teplotné maximá podľa správ SHMÚ dosiahnuť na niektorých miestach až 38 stupňov. Pre oblasť juhu a juhozápadu SR platí v nedeľu a pondelok výstraha pred vysokými teplotami najvyššieho, 3. stupňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies