Pražský hrad potvrdil, že prezident Sobotku zatiaľ premiérom nemenuje

NETKY.SK • 1 Január 2014, 15:43 • 2 min
Pražský hrad potvrdil, že prezident Sobotku zatiaľ premiérom nemenuje

PRAHA - Prezident Miloš Zeman sa ešte tento týždeň stretne s predsedom ČSSD Bohuslavom Sobotkom, jeho menovanie premiérom však v najbližších dňoch neplánuje, informoval Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Citoval hovorcu Pražského hradu Jiřího Ovčáčka, ktorý povedal, že prezident s podpisom koaličnej zmluvy vyčkáva. "...chce sa pred menovaním (premiéra) stretnúť s predsedami jednotlivých možných koaličných strán, aby sa ubezpečil o podpore  novej vlády v Poslaneckej snemovni."

Podľa kancelára Pražského hradu Vratislava Mynářa je stretnutie naplánované, nevedel však upresniť, či bude vo štvrtok, v piatok či o víkendu.

V pondelok 6. januára plánujú predsedovia strán ČSSD, ANO a KDU-ČSL podpísať koaličnú zmluvu a mali by tiež potvrdiť personálne zloženie novej českej vlády, pripomenul Český rozhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies