Pozor pri cestovaní do Thajska: V krajine zaznamenali zvýšený výskyt vírusu zika

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:59 • 2 min
Pozor pri cestovaní do Thajska: V krajine zaznamenali zvýšený výskyt vírusu zika

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR upozorňuje Slovákov cestujúcich do Thajska na zvýšený výskyt prípadov ochorení spôsobených vírusom zika. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uvádza, za posledné tri mesiace zaznamenalo Thajsko z krajín juhovýchodnej Ázie najvyšší počet prípadov tohto ochorenia.

 

"Ministerstvo odporúča zvážiť cestovanie tehotným ženám a deťom do Thajska. Vírus zika prenáša komár. Proti vírusu neexistuje vakcína. Zika spôsobuje trvalú deformáciu plodu – mikrocefalitídu," uvádza ministerstvo.

 

Veľvyslanectvo SR v Bangkoku pri tejto príležitosti vyzýva slovenských občanov, aby pred vycestovaním do Thajska využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na internetovej stránke rezortu diplomacie.

 

Bližšie informácie môžu Slováci získať na pohotovostnom telefónnom čísle oddelenia pre kontrolu chorôb 1422.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies