Povodne neskončili: Východným Slovenskom sa prehnala búrka!

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 06:20 • 2 min
Povodne neskončili: Východným Slovenskom sa prehnala búrka!

NIŽNÁ ŠEBASTOVÁ/PREŠOV - Zaplavené záhrady a suterénne priestory rodinných domov má na svedomí búrka, ktorá sa prehnala dnes podvečer viacerými obcami Prešovského kraja. Hasiči v nich momentálne čerpajú vodu.

slovakia

left justify in out

"Zasahujeme vo Vranove nad Topľou, kde sú zaplavené tri ulice. Voda sa dostala do pivníc rodinných domov v časti Čemerné," informoval TASR Stanislav Džubák z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Ako ďalej uviedol, podobný problém postihol aj Nižnú Šebastovú pri Prešove. "Zatopené sú tam dve ulice od kanalizácie, ktorá nestíha odvádzať vodu," poznamenal s tým, že pri Prešove začalo opätovne pršať. "Robíme monitoring, čerpáme iba na miestach, kde je to možné."

Situácia vo Vranove nad Topľou je už momentálne o niečo lepšia. "Prestalo tam pršať," uzavrel Džubák.

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR informovali, že búrka skomplikovala dnes podvečer v okrese Vranov nad Topľou aj dopravu na ceste 1/18. Úsek medzi obcami Hlinné a Soľ je momentálne pre zaplavenie vodou z okolitých polí neprejazdný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies