Potopená výletná loď bola preplnená

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 10:52 • 2 min
Potopená výletná loď bola preplnená

Potopená výletná loď bola preplnená

slovakia

left justify in out

img

Výletná loď, ktorá sa v nedeľu potopila na rieke Volga v Rusku, bola preplnená, na palube sa nachádzalo 208 ľudí. Informoval o tom dnes ruský minister pre mimoriadne situácie Sergej Šojgu.
      Minister prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi tiež povedal, že neexistuje takmer žiadna nádej, že záchranári ešte nájdu niekoho nažive. Od potopenia lode Bulgaria, ku ktorému došlo v nedeľu na poludnie v zlom počasí v Tatárskej republike, sa podarilo zachrániť 80 osôb.
      Medvedev uviedol, že v Rusku bude v utorok deň smútku za obeťami. Dodal, že k potopeniu lode by nedošlo, ak by boli dodržané bezpečnostné predpisy. Podľa predošlých správ mohla loď Bulgaria prepravovať maximálne 120 ľudí.
      Ruské médiá informovali, že podľa prvých zistení vyšetrovateľov mala loď Bulgaria, vyrobená v bývalom Československu v roku 1955, závažné technické nedostatky. Už pri vyplávaní z mesta Bolgar sa nakláňala, mala problémy s hlavným motorom na ľavej strane a podľa pasažierov, ktorí prežili, bolo na palube málo záchranných viest.
      Záchranári objavili dnes ráno vnútri vraku okolo 110 tiel, z ktorých prvé vytiahli z 20-metrovej hĺbky. Medzi mŕtvymi podľa nich bolo aj približne 30 detí.
Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies