Posledná prázdninová grilovačka

NETKY.SK • 30 August 2014, 13:00 • 2 min
Posledná prázdninová grilovačka

BRATISLAVA – Dnes je posledný prázdninový víkend. Končia sa dovolenky, deti idú do školy. Urobte si poslednú poriadnu grilovačku. Prinášame Vám viac receptov, pre každého niečo.

slovakia

left justify in out

Jánošíkov vrkoč.

Suroviny:

Bravčovú panenku, slaninu, cesnak, grilovacie korenie,

 

Príprava receptu:

1. Bravčovú panenku rozkrojíme po dĺžke na polovicu. Obe časti asi 1 cm od vrchu rozkrojíme na tri pásy, medzi ne vložíme slaninu a zapletieme vrkoč. Koniec upevníme špáradlom.

obrazok

2. Posypeme grilovacím korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Počas grilovania otáčame.

obrazok

Grilovaná cuketa.

Suroviny:

Cuketa, šampiňóny, paradajky, cibuľa, slanina, soľ,

 

Príprava receptu:

1. Zeleninu umyjeme, cuketu očistíme a všetko nakrájame na kocky.

obrazok

2. Slaninu nakrájame na plátky.

obrazok

3. Zeleninu osolíme, premiešame a uložíme na alobalové tácky. Prikryjeme slaninou a grilujeme. Nepridávajte žiadny olej, zelenina pustí šťavu a chuť dostane od slaninky.


obrazok

Grilovaná kukurica.

Suroviny:

Kukurica, maslo, soľ, chilli korenie,

 

Príprava receptu:

1. Listy z klasov opatrne odhrnieme a povyberáme vlasy.

obrazok

2. Klasy opäť zabalíme, previažeme niťou a ponoríme na 1 hodinu do vlažnej vody. Vyberiem, rozviažeme, listy odhrnieme, klasy potrieme rozpusteným maslom posypeme soľou, chilli korením, znovu zabalíme, zviažeme a grilujeme 30-40 minút.


obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies