BRATISLAVA – Dnes je posledný prázdninový víkend. Končia sa dovolenky, deti idú do školy. Urobte si poslednú poriadnu grilovačku. Prinášame Vám viac receptov, pre každého niečo.
Jánošíkov vrkoč.
Suroviny:
Bravčovú panenku, slaninu, cesnak, grilovacie korenie,
Príprava receptu:
1. Bravčovú panenku rozkrojíme po dĺžke na polovicu. Obe časti asi 1 cm od vrchu rozkrojíme na tri pásy, medzi ne vložíme slaninu a zapletieme vrkoč. Koniec upevníme špáradlom.
2. Posypeme grilovacím korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Počas grilovania otáčame.
Grilovaná cuketa.
Suroviny:
Cuketa, šampiňóny, paradajky, cibuľa, slanina, soľ,
Príprava receptu:
1. Zeleninu umyjeme, cuketu očistíme a všetko nakrájame na kocky.
2. Slaninu nakrájame na plátky.
3. Zeleninu osolíme, premiešame a uložíme na alobalové tácky. Prikryjeme slaninou a grilujeme. Nepridávajte žiadny olej, zelenina pustí šťavu a chuť dostane od slaninky.
Grilovaná kukurica.
Suroviny:
Kukurica, maslo, soľ, chilli korenie,
Príprava receptu:
1. Listy z klasov opatrne odhrnieme a povyberáme vlasy.
2. Klasy opäť zabalíme, previažeme niťou a ponoríme na 1 hodinu do vlažnej vody. Vyberiem, rozviažeme, listy odhrnieme, klasy potrieme rozpusteným maslom posypeme soľou, chilli korením, znovu zabalíme, zviažeme a grilujeme 30-40 minút.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies