Poslanecký klub Smeru v Trenčíne stratil väčšinu v zastupiteľstve

NETKY.SK • 22 August 2014, 12:57 • 2 min
Poslanecký klub Smeru v Trenčíne stratil väčšinu v zastupiteľstve

TRENČÍN - Smer-SD v Trenčíne prišiel o väčšinu v mestskom zastupiteľstve. Daniel Beníček, František Koronci a Mário Krist dnes oznámili vystúpenie z poslaneckého klubu Smeru a ponúkli aj ďalšie funkcie, ktoré zastávajú.

slovakia

left justify in out

Daniel Beníček svoj krok vysvetlil ako protest proti politike regionálnych straníckych štruktúr voči mestu Trenčín.

"Ja si myslím, že politika by sa mala robiť pre občanov a ako poslanci by sme mali zosúladiť záujmy strany a obyvateľov,“ povedal Beníček, ktorý bol predsedom najsilnejšieho poslaneckého klubu. Smeru ponúkol aj svoje miesto v mestskej rade a ďalšie funkcie, do ktorých ho strana nominovala. Očakáva, že Smer-SD ho zo strany vylúči, v komunálnych voľbách už kandidovať nebude. Trojica odídencov podľa Beníčka odchod nekoordinovala. Okresný predseda Smeru-SD Michal Moško najskôr prisľúbil vyjadrenie k záležitosti, neskôr však nezdvíhal telefón. 

 

V poslaneckom klube Smeru bolo pôvodne 14 poslancov, ďalšie poslanecké kreslá obsadili zástupcovia koalícií SDKÚ-DS - Most-Híd, KDH - ĽS-HZDS, po jednom poslancovi mali aj strany SaS, SNS a Paliho Kapurková, veselá politická strana. Do mestského zastupiteľstva sa dostali aj piati nezávislí kandidáti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies