Poslanci po prestávke pokračujú v rokovaní

NETKY.SK • 9 November 2014, 15:12 • 2 min
Poslanci po prestávke pokračujú v rokovaní

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza parlamentu k odvolaniu premiéra Roberta Fica po polhodinovej prestávke pokračuje.

slovakia

left justify in out

Poslanci tak nepretržite rokujú už približne 20 hodín. Do rozpravy sú písomne prihlásení ešte štyria zákonodarcovia, potom sa budú môcť poslanci do diskusie prihlásiť ústne.

 

Nezaradený poslanec Juraj Miškov konštatoval, že mu v národnej rade chýbajú živé kvety a keďže mu je niekedy zle z arogancie a vzájomného urážania sa, rozhodol sa podpredsedníčke parlamentu Jane Laššákovej (Smer) darovať kvet. Vyslúžil si za to potlesk niekoľkých poslancov, ktorí sedeli v parlamentných laviciach. Kvety do zákonodarného zboru priniesol aj Jozef Mihál (SaS). Rozhodol sa ich symbolicky venovať všetkým zdravotným sestrám, ktoré sa nedočkali zvýšenia platov. Za stav zdravotníctva je podľa neho zodpovedný práve Smer a premiér Robert Fico, ktorého chcú odvolať.

 

Parlament rokuje o odvolaní Roberta Fica z funkcie predsedu vlády od soboty večera. Pod návrh za odvolanie sa podpísali poslanci za SDKÚ-DS, SaS, OĽaNO a časť nezaradených. Podľa nich Robert Fico a strana Smer-SD dlhodobo vytvára organizovaný systém, ktorý vedie k podpore klientelizmu a zneužívaniu verejných zdrojov a verejnej moci. Premiér Fico vystúpil v sobotu v úvode schôdze okolo 20:00, počkal na faktické poznámky, ktorými opoziční poslanci reagovali na jeho prejav, a zo sály pred 22:00 odišiel. V rokovacej sále sa na chvíľu ukázal až dnes ráno po 8:00.

 

Fico v tomto volebnom období čelí odvolávaniu už po tretíkrát. V minulosti opozícia odvolávala Fica pre kauzu kúpy 49-percentného podielu SPP a tiež pre predaj emisií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies