Poslanci by mali o transformácii nemocníc rokovať v piatok

NETKY.SK • 8 November 2011, 23:51 • 2 min
Poslanci by mali o transformácii nemocníc rokovať v piatok

Poslanci by mali o transformácii nemocníc rokovať v piatok

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady SR by mali rokovať o transformácii nemocníc na akciové spoločnosti v piatok 11. novembra. Mimoriadnu schôdzu má zvolať predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) do siedmich dní od podania návrhu.
Iniciátorom mimoriadneho rokovania je opozičný Smer-SD. Napriek tomu, že návrh na zvolanie schôdze už podal, o transformácii nemocníc mieni v priebehu týchto dní ešte hovoriť. Chce prediskutovať situáciu, ktorá nastala dnes. Prezident Ivan Gašparovič avizoval, že transformácia bude do vytvorenia novej vlády, ktorá vznikne po marcových predčasných voľbách, zastavená.
Sociálni demokrati vo svojom návrhu žiadajú čo najrýchlejšie zastavenie transformácie. Odôvodňujú to tým, že vláda SR, ktorá je len poverená a nemá dôveru parlamentu, nemá podľa schváleného ústavného zákona právo prijímať zásadné hospodárske a sociálne opatrenia. "Práve pokračovanie transformácie považujeme za opatrenia, ktoré spadajú do tejto kategórie," vysvetlil predseda Smeru-SD Robert Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies