Poľský prezident vyznamenal pilotov a posádku Boeingu,ktorý pristál bez podvozku

NETKY.SK • 8 November 2011, 06:06 • 2 min
Poľský prezident vyznamenal pilotov a posádku Boeingu,ktorý pristál bez podvozku

Poľský prezident vyznamenal pilotov a posádku Boeingu,ktorý pristál bez podvozku

slovakia

left justify in out

img

Poľský prezident Bronislaw Komorowski udelil dnes štátne vyznamenanie kapitánovi, druhému pilotovi a členom posádky lietadla Boeing 767 poľských aerolínií LOT, ktorí minulý týždeň zachránili život vyše 200 cestujúcim pri úspešnom núdzovom pristátí bez podvozku na letisku vo Varšave.
Lietadlo letiace z amerického letiska Newark minulý utorok pristálo na trupe po tom, ako sa stroju pre technickú poruchu nevysunul podvozok.
Komorowski dekoroval štátnymi medailami členov posádky tohto letu v prezidentskom paláci na slávnostnej ceremónii.
Kapitán Tadeusz Wrona sa pre Poliakov stal okamžite národným hrdinom. Dokázal im, že Poliaci, stále ešte intenzívne prežívajúci letecké nešťastie zo Smolenska, pri ktorom prišli o prezidenta a ďalších 93 členov oficiálnej vládnej delegácie, dokážu zvládať krízové situácie.
Wrona a jeho druhý pilot Jerzy Szwarc pristáli bez podvozku tak hladko, že niektorí pasažieri si mysleli, že napokon pristáli na kolesách. Hrozbu odhalil až následný dym po menšom požiari, ktorý sa podarilo pripraveným záchranárom rýchlo uhasiť. Nikto sa pri incidente nezranil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies